Kiira Kirjosana ja kumppanit Toimivaa konetta rakentamassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Gotlanti

Gotlanti jälleen Ruotsin puolustuksen keskiössä

Venäläisen valtiollisen kaasuyhtiö Gazpromin johtama ryhmä haluaisi vuokrata Gotlannin itärannikolla sijaitsevan Sliten sataman tukikohdakseen uuden kaasuputken rakentamista varten. Itämeren muuttunut turvallisuusatilanne näyttää voivan estää hankkeen.

Ruotsi sijoittaa jälleen pysyviä joukkoja Gotlantiin

Ruotsi on aikaistanut päätöstään sijoittaa uudelleen pysyviä joukkoja Gotlantiin. Aikaisemman päätöksen mukaan päätös piti toteuttaa vasta ensi kesänä. Tänä aamuna Gotlannissa nyt harjoitteleva moottoroitu kiväärikomppania on saanut käskyn jäädä Gotlantiin toistaiseksi. Sitä täydennetään, vaihdetaan ja vahvistetaan, kunnes saarelle tulee ensi heinäkuun alusta pysyvä taisteluosasto.

Mikä on Putinin seuraava sotilaallinen haltuunotto

Menee tietysti hieman otaksunnan puolelle, myönnetään, kun ryhtyy määrittelemään, mitä seuraavaksi tapahtuu, jos lähtökohtana on se ajatus, että eri toimijat toimivat sen tavoitehorisontin puitteissa, joka heillä on.  Nythän on niin, että kukaan ei kuitenkaan voi toimia vain omien mielihalujen ja tavoitteidensa saavuttamiseksi, kaikkien, vahvimpienkin, on otettava huomioon ainakin pari seikkaa, olosuhteet ja vastavoimat.

*

Venäläistä rulettia

Ruotsin uuden sosialistihallituksen ohjelmaan ei kuulu puolustusliitto Natoon liittyminen (missään tilanteessa?)  Tämä on hyvä uutinen Venäjälle.  Varmaankin venäläisillä lentäjillä on hauskaa leikkiä ylivoimaisilla koneillaan Ruotsin ilmatilan tuntumassa.  Nyt peliin on liittynyt ehkä laivastokin, tai sitten kysymyksessä on harhautus.  Joka tapauksessa Ruotsissa diskuteerataan  kovasti  mitä tämä merkitsee.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä